Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten i ungdomsskolen

Skolehelsetjenesten skal bidra til god fysisk og psykisk helse for elevene på skolen. Vi tilbyr vaksiner, helseundersøkelser, rådgivning, veiledning og helseopplysning – individuelt eller i grupper. Tjenesten består av helsesøster og fysioterapeut. Vi samarbeider med skolen og PP-tjenesten (pedagogisk- psykologisk tjeneste). Hvis det er behov for det, samarbeider skolehelsetjenesten også med fastlege og spesialisthelsetjenesten. Les mer her (ekstern lenke). Kontaktinformasjon til skolehelsetjenesten på de ulike skolene i Lier finner du her.
Skolehelsetjenesten har taushetsplikt.

Skolehelsetjenesten i videregående skole

Skolehelsetjenesten tilbyr vaksinasjon mot hjernehinnebetennelse for russen, rådgivning, veiledning og helseopplysning – individuelt eller i grupper. Tjenesten består av helsesøster og psykiatrisk sykepleier. For tiden samarbeider vi med skolen om veiledning og informasjon om psykisk helse. Våren 2016 har vi et prøveprosjekt med helseteam på skolen. Dette består av lege, psykolog, sykepleier og helsesøster.
Når du er 16 år har du selvstendig rett til helsehjelp uten samtykke fra foresatte.
Ungdomshjelpa

Ungdomshjelpa

Her kan du treffe flere som jobber med ungdom. Noen ganger er det nyttig at flere prøver å løse opp i et problem sammen, og noen ganger trenger man å velge hvem som kan hjelpe med hva. Vi kan sette sammen den hjelpen du trenger.

Les mer

Skolehelsetjeneste

Skolehelsetjeneste

Alle skolene i Lier har en skolehelsetjeneste, som er tilgjengelig på din skole. Her kan du treffe helsesøster. Les mer om hva skolehelsetjenesten jobber med her.

Les mer

Helsestasjon (HFU)

Helsestasjon (HFU)

for ungdom i Lier: Her kan du droppe inn å få hjelp for helseproblemer, seksualitet og få noen å snakke med om vanskelige tanker og følelser. Følg helsestasjon for ungdom på facebook

Les mer

Bunnlinje
Her kan det komme litt info