Gjør noe aktivt

Psykiske helse handler om å ha det godt og fungere godt. Det vil si at du for det meste er glad og fornøyd, at du har det godt sammen med andre, at du kan takle problemer og utfordringer, og at du bidrar positivt til fellesskapet.

Når du er aktiv, gjør du samtidig noe godt for din psykiske helse. Det hjelper også mot stress. Du kan gå en tur med en venn, lese en ny bok, danse, lage mat eller ta kontakt med en person du ikke har sett på lenge.

Forskningen viser at folk som er fysisk aktive også er mer fornøyde med livet sammenlignet med personer som ikke er fysisk aktive. Vi behøver ikke løpe maraton eller trene oss opp til en ironman for at styrke vår psykiske helse. Fysisk aktivitet, selv i små doser, kan redusere angst og depresjon og øke selvtilliten. Dessuten blir det lettere å håndtere hverdagens utfordringer og bekymringer.

Husk å ikke overdrive, det er ikke meningen at du skal bli super-aktiv! Det er også viktig at ha tid til ro, avslapning og søvn.
Sett deg et mål, det trenger ikke være så høyt, for eksempel at du skal gå en tur på minst et kvarter hver dag.

Kanskje du liker å rigge til arrangementer, planlegge et arrangement eller lære deg noe nytt.
Ungdomshjelpa

Ungdomshjelpa

Her kan du treffe flere som jobber med ungdom. Noen ganger er det nyttig at flere prøver å løse opp i et problem sammen, og noen ganger trenger man å velge hvem som kan hjelpe med hva. Vi kan sette sammen den hjelpen du trenger.

Les mer

Skolehelsetjeneste

Skolehelsetjeneste

Alle skolene i Lier har en skolehelsetjeneste, som er tilgjengelig på din skole. Her kan du treffe helsesøster. Les mer om hva skolehelsetjenesten jobber med her.

Les mer

Helsestasjon (HFU)

Helsestasjon (HFU)

for ungdom i Lier: Her kan du droppe inn å få hjelp for helseproblemer, seksualitet og få noen å snakke med om vanskelige tanker og følelser. Følg helsestasjon for ungdom på facebook

Les mer

Bunnlinje
Her kan det komme litt info